Beelden

Beelden op maat

Heeft u een mooi beeld ergens gezien dat u ook wilt… Wilt een mooie sieraad van speksteen…
Alle vormen zijn mogelijk, van kleine sieraden tot grote beelden. Doordat speksteen goed te bewerken is zijn details mooi zichtbaar te maken. Het werken met speksteen geeft
soms verrassingen doordat er dus ook mineralen, fossielen of kristallen in terecht gekomen zijn waardoor er een ander uiterlijk kan ontstaat dan gepland.
Met name de kristallen zorgen ervoor dat de speksteen veel harder wordt, dus moeilijker te bewerken of sneller breekt. Dit maakt het dat je soms creatief moet zijn om hiervoor een oplossing te vinden.
Bij het uitzoeken van de steen kun je door erop te kloppen ontdekken of er breukvlakken aanwezig zijn, ook de steen natmaken geeft een goede indruk hoe de kleur zal zijn bij het eindresultaat.
Zilverstone artdesign maakt voor uw op maat het beeld of sieraad dat u wilt. Een paar foto’s of afbeeldingen zijn al voldoende.
De prijs voor de speksteen is afhankelijk van de soort speksteen.

Bekijk de voorbeelden en voor alles is een oplossing, ook voor uw ontwerp of idee.

Neem CONTACT op voor de creatieve mogelijkheden.

« van 2 »
Speksteen is een stollingsgesteente, dat meer dan twee miljard jaar geleden in de aardkorst werd gevormd. Onder enorm hoge temperatuur en gigantische druk vormde zich deze zachtgrijze steen.
Speksteen is een zachte steensoort, dat zeepachtig aanvoelt, waardoor het makkelijk te bewerken is.
Er zijn diverse soorten speksteen met hun eigen specifieke kleur en hardheid, zoals:
Braziliaanse speksteen, gelijkmatig van structuur en met diverse kleuren. Hardheid van 1-1,5 Mohs. Vooral bruintinten, donkergroen en zwartgroen. Braziliaans speksteen is een zachtste soort speksteen,
daardoor ook gelijk de meest kwetsbare soort. Erg mooi van kleur en met hele mooie nerven in de steen. Heel gemakkelijk te bewerken, maar als kant-en-klaar beeld ook extra kwetsbaar.
Prima geschikt voor een stevig massief beeld.
Chinese speksteen, gelaagde structuur en daardoor kwetsbaarder voor breuk. Hardheid van 1-1,5 Mohs. Zwart-wit tinten, donker roze, groen en roze gelaagd en zwart roze getint.
Hoe donkerder de kleur hoe harder de steen. Andere voorkomende soorten zijn Mexicaanse en Indase speksteen.
Albast, is een marmerachtige kalksteen, dat als knollen in de grond voorkomt. De hardheid van albast is zacht tot matig. Albast is een transparante steensoort die bestaat uit niet
helemaal uitgekristalliseerd gips. De steen kan melkachtig wit zijn met transparante aderen. Maar ook komt de steen voor als helder wit, grijs roze, roodachtig en bruin, bepaald door de locatie waar de steen ontstaan is. Soms vertoont albast blauwe vlekken die een stuk harder zijn dan de rest van de steen. Klei resten en delen aarde bevinden zich hier voor een deel in de steen.
Deze verontreiniging is karakteristiek voor albast en verleent de steen mede hierdoor zijn charme.

Uiteraard is dit nog maar een selectie van alle soorten en kleuren speksteen.
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden….